Roditelji o nama


14.06.2023.

Poštovana ravnateljice,
 
Ovim putem bih htjela pohvaliti odgojiteljice skupine Sovice gđu. Martinu Kokot i gđu. Maju Kovačević na izvrsnom pedagoškom i ljudskom pristupu djeci i roditeljima.
 
Vjerujem kako pišem u ime svih roditelja skupine Sovica ali ću se pozvati na moje osobno iskustvo majke dječaka Frana (trenutno u školi) i djevojčice Marcele koja je trenutno u vrtiću. Naime, moja djeca su sa smiješkom dolazila u vrtić. Svakodnevni topli pozdravi dobrodošlice obje odgojiteljice djeci ali i nama roditeljima puno znače. Osjećamo se kao jedna velika obitelj, sigurni i voljeni. Dodajmo još i ogroman trud u radu s djecom, kojeg vidimo tijekom godine u raznim aktivnostima i završnoj priredbi na kojoj su naša djeca pokazala zavidnu razinu znanja za tu dob. 
 
Budući sam i sama u sustavu obrazovanja pa znam da nemate puno mogućnosti nagrađivanja djelatnika za doprinos vrtiću i odgoju i obrazovanju, svakako bih Vas zamolila da obje odgojiteljice budu na neki način nagrađene za svoj rad i trud jer rijetko se susreće ovakav tim djelatnica koje ispunjavaju sve segmente poslovnog i ljudskog bontona i komunikacije. 
 
Držite ih kao kap vode na dlanu jer to itekako zaslužuju, a poznavajući obje, vratit će Vam stostruko!
 
U ovom ludom svijetu, dok mama i tata rade, naše tete Martina i Maja su anđelice čuvarice našoj djeci... 
 
Na ljubavi i sigurnosti koju pružaju djeci smo im beskrajno zahvalni! 
 
Srdačan pozdrav i svako dobro,
 
Obitelj Vinković Rangel (mama Mirjam)Poštovana gdja v.d. Burazer,
 
Prošao je godišnji, ljeto i sav šušur koje ono nosi. To je glavni razlog zašto vam se tek sada javljamo. 
Vjerojatno su svakom djetetu i njegovim roditeljima njihove tete najbolje, ali naše tete iz grupe Zvijezdice su stvarno naj, naj,  najbolje tete!!!! Kakvu su predstavu napravile za kraj predškolske godine 2021/22!! Bila je predivna, tako super osmišljena i realizirana!! Teško je bilo ostvariti sve zamišljeno uz toliko različitih karaktera i potreba naše djece, neka su i prvi put nastupala. Puno je bilo izazova, bolesti, pola grupe je imalo vodene kozice mjesec dana prije predstava i neki nažalost čak nisu mogli ni nastupati ili su došli samo na predstavu! Ali tete su uspjele sve to savladati i iznjedriti predivnu predstavu! A koliko su tek djeca i mi roditelji bili sretni i ponosni, to vam ne možemo ni opisati! 
Naravno, predstava je kruna njihovog cjelokupnog rada!
 
Hvala vam, hvala vam Gordana Sikirić, Irena Cesarec i Matea Šerić, naše tete iz Zvjezdica.
 
 
Srdačan pozdrav
 
Ivana i Natko Sorić


Poštovana gospođo ravnateljice,
 
u ovim iznimnim i izazovnim kriznim vremenima, koja su zahtijevala i vjerojatno će još neko vrijeme zahtijevati nov i drukčiji pristup djeci u odgojno-obrazovnom procesu, a prije nego se i Ivan Eli  i Ana Beata vrate u vrtić, što će biti u ponedjeljak, jedno mi je, kao roditelju, ali i građaninu koji participira u monitoringu javnih službi, važno naglasiti, i molim Vas da to uzmete na znanje, kao i da omogućite cijelom kolektivu da se s time upozna:odgajateljice iz skupine Ribice, koje iz milja i uobičajeno zovemo tete, onako kako ih oslovljavaju naša djeca, teta Maja, Silvija  i Jadranka, prave su junakinje našega doba i iznimne osobe. Zašto? Zato što su od prvog momenta (ali i ranije), od kada su vrtići zbog epidemioloških razloga bili zatvoreni pa do danas, intenzivno komunicirali s našom djecom i s nama roditeljima putem WhatsApp grupe koju su kreirale, što Vam možda ne izgleda neuobičajeno, međutim, ta komunikacija nije bila samo interaktivna, kako se i podrazumijeva za takvu platformu, nego i stručno visokoangažirana i profesionalna, a osobito ljudski brižna i topla.
 
Dakle, tete skupine Ribice "radile" su i kada je vrtić bio zatvoren, i to je najbolji dokaz da njihovo zanimanje nije odrađivanje posla već zapravo zvanje i poziv bez radnog vremena i vikenda jer su neprestano nastojale smisliti nove i različite načine kako da našoj djeci čim više olakšaju i uljepšaju dane koje su provodila u karanteni, i da im pruže osjećaj sigurnosti koju im daje kontinuitet odnosa kojega nisu ni u ovim uvjetima prekinule.
 
Redovito su nas opskrbljivale kreativnim idejama i dobrodošlim prijedlozima kako kvalitetno ispuniti vrijeme djeci, snimale videa, glasovne poruke, čitale priče, postavljale pitalice i zagonetke, poticale nas da i sami ne klonemo duhom nego da ostanemo međusobno povezani i prisni, ma gdje god se nalazili, razmjenjujući fotografije koje prikazuju aktivnosti naše djece i njihove uratke, boravak u prirodi ili igru u kući, brigu o kućnim ljubimcima, pokušaje sudjelovanja djece u kućanskim poslovima ili u posebnim blagdanskim danima - doista smo imali pravi online vrtić i molim da za to dozna i Vaš kolektiv, ali isto tako da se  dobar glas pronese i do gradske razine.
 
I naposlijetku, jednako tako važno, što je također zrcalna slika njihove ljudske veličine, neposredno nakon što je Zagreb pogodio potres, tete su se odmah javile i pitale jesu li sva njihova djeca dobro. Uz taj događaj cijeli ćemo život vezati i spomenuti moment.
 
U ovaj su vrtić prije više od petnaestak godina išla i moja starija djeca i zaista sam svjedok da sve do sada nije bilo ovako specifičnih i kompleksnih životnih okolnosti koje bi se odražavale i na boravak djece u vrtiću. Stoga ovo priznanje tetama iz skupine Ribice ima posebnu težinu i značenje.
 
Ljubazno Vas molim da me povratno obavijestite jeste li zaprimili ovaj podnesak.
 
Srdačno Vas pozdravljam i želim Vam svako dobro u daljnjem radu,
 
Tatjana Čonč
 


Pjesmica mame Sanele Senjanin iz grupe Ježići
 
Fali mi vrtić i njegove boje, 
Fali da ostavim dijete svoje
Jer tamo ju čekaju njene tete,
A ja mogu i na visoke pete
Pa kud me volja i kud me noge nose
Da za mnom ne trčkaraju nožice bose.
Znam da je ručala, znam i da je pila,
U pauzama i zločesta bila,
Al' teta će joj već neki zadatak dati,
One su posebne i one će znati,
A mame će na kavu il' neko piće,
Malo do salona da na nešto sliče.
Iako je to tek samo moja želja,
Znam da ćemo stići i do tog veselja.Sent: Wednesday, April 8, 2020 6:59 PM
To: Lidija Redžepović
Subject: Pohvala za tetu Snježanu i tetu Dinku iz skupine Ježići

 
Poštovana ravnateljice,
 
nadam se da ste dobro, da ste zdravi i da Vam ne pada jako teško ovo čudno vrijeme u kojem se nalazimo.
 
Javljam Vam se jer želim pohvaliti naše drage tete iz skupine Ježići. Teta Dinka i teta Snježana su divne i tople prema nama, roditeljima, i prema djeci od prvog dana, a sad, u vrijeme kad smo svi u svojim kućama, distancirani jedni od drugih, javljaju nam se, pozdravljaju djecu, daju nam pregršt ideja za igru s djecom, šalju nam pjesmice i pričice za djecu, pokazuju istinski interes za to kako je našim mališanima, s čim se bave i kako podnose dugotrajni boravak doma. Aktivne su u WhatsApp grupi sa svim roditeljima iz skupine i svakodnevno šalju porukice za djecu, pitaju kako su, hvale svaki njihov uradak, podsjećaju djecu da nedostaju svojim tetama i da će se uskoro svi opet vidjeti; vedre su i vesele i obraduju nas svakim svojim javljanjem. Iz svega što kažu i što šalju vidi se velika ljubav prema dječici. To su stvari zbog kojih mi je iznimno drago što smo kod tete Dinke i tete Snježane. 
 
Nadam se da će sve ovo brzo proći i da ćemo se vratiti u vrtić i viđati se uživo, za tete i mi veliki i oni mali čuvamo posebne pozdrave i zagrljaje koje im sad možemo samo slati putem WhatsApp-a.
 
Veliki pozdrav,
 
mama Gabriela i Evelin Žuglić From: Ena Božić
To: Lidija Redžepović
Sent: Tuesday, April 7, 2020, 1:25:06 PM GMT+2
Subject: Veliko hvala
 
Poštovana gđo. Redžepović,
 
Željela bih Vam se obratiti i uputiti nekoliko misli u ovo vrijeme socijalne distanciranosti. Željela bih se zahvaliti Vama i Vašem timu koji se u ovoj izazovnoj situaciji trudi putem mrežne stranice ponuditi djeci mnogo zabavnih i edukativnih sadržaja s dječjim aktivnostima te ujedno nama roditeljima pružiti sve bitne informacije i savjete kako bismo se što bolje snašli u ovoj nesvakidašnjoj situaciji.
Također bih se zahvalila odgojiteljicama Maji Kovačević i Martini Kokot na predanosti, angažiranosti i svakoj toploj riječi upućenoj putem WhatsApp grupe te zanimljivim sadržajima koji su jako razveselili male “Sovice”.
Također, zahvale i voditeljici ritmike i plesa Ivani Balić koja redovito putem e-pošte svojim polaznicama šalje zabavne koreografije.
 
Srdačan pozdrav,
 
Ena BožićFrom: Irena Rodić 
To: Lidija Redžepović
Sent: Saturday, April 4, 2020, 7:20:54 PM GMT+2
 
Poštovana ravnateljice,
 
Ovim putem želim zahvaliti vrtiću kao odgojnoj ustanovi, a posebno tetama iz skupine Ježići, teti Dinki i Snježani, s kojima smo u ovoj kriznoj situaciji u svakodnevnom kontaktu preko WhatsApp aplikacije. Šalju nam materijale za igru i učenje s djecom, sve potrebne informacije u odgojno obrazovnom procesu, a posebno su velika podrška djeci koja na taj način održavaju kontakt sa svojim prijateljima. Tete su predivne i stručne, a posebno su to pokazale u ovom kriznom razdoblju.
 
Veliko hvala na svemu!
 
Srdačan pozdrav,
 
Rodić Irena i Zoran

 

Pismo majke Senjanin

Sent: Thursday, April 2, 2020, 12:47:04 PM GMT+2
Subject: Ježići u doba korone-najsmojači

 
Poštovana gospođo Redzepović ili bolje kako bi moja Niki rekla teta ravnateljice:),

Ovim putem želim zahvaliti cijelom vrtiću na divnim godinama od prvog zubića do prvog slova.
Iako se naše druženje u grupi čini gotovo, to zapravo i nije tako.
Naše tete su uspješno prešle sve barijere i prešli smo u moderno virtualno druženje.
Ježići su i dalje svakodnevno aktivni zahvaljuci našim divnim i neumornim tetama.
Pored svojih obveza i vlastitih strahova i problema svakodnevno zadaju zadatke svojim predskolcima, tješe ih u ovim teškim vremenima, a pokojom anegdotom razvesele i nas roditelje.
Mojoj Niki, a vjerujem i drugima, jako nedostaju tete, a to mi je dovoljan dokaz da su im osim znanja pružile i obilje ljubavi i pažnje.
Teta Dinka i teta Snježana, hvala vam od srca i imate moj naklon do poda, a Niki šalje poljupce i zagrljaje.

Lp
Mama Senjanin

 


Šalje: marijacro100
Prima: dv-tresnjevka@zg.t-com.hr; Vrtić Trešnjevka
Poslano: 24. studeni 2017 14:41


Poštovana ravnateljice Redžepović,

ovim putem Vam se obraćamo kako bismo izrazili svoje veliko zadovoljstvo, a u prvom redu zahvalnost, svim djelatnicima i djelatnicama Dječjeg vrtića Trešnjevka, a posebno odgajateljicama, dragim tetama Ani i Mariji iz jasličke skupine Dupini.

Kada smo početkom rujna doveli svoje dijete, Antu Rubića, na prilagodbu, nismo ni slutili da će taj, kako za djecu tako i za roditelje, težak i pomalo bolan proces proći brzo i bezbolno. Naše je dijete i prije bilo izrazito veseo i živahan mali puzač koji je jako uživao u društvu djece i odraslih, a tijekom protekla dva mjeseca je upravo procvjetao zahvaljujući ljubavi i brizi kojima je svakodnevno okružen u vrtiću. Ante više ne plače tijekom jutarnjeg dolaska, veselo pruža ručice odgajateljima, u vrtiću je napravio svoje prve korake koji svakim danom postaju sve sigurniji, pokušava samostalno jesti i to mu sve bolje polazi za rukom… Svakodnevno nas iznenađuje pregrštom sitnica koje nas uvjeravaju kako ga povjeravamo predivnim, predanim ljudima i stručnjacima koji zasigurno vole svoj posao.

Također bismo voljeli istaknuti koliko smo bili zadovoljni radom stričeka Tvrtka koji je bio izuzetno susretljiv i ljubazan prema roditeljima, strpljiv i smiren s djecom te pun informacija o tome kako je, svako dijete ponaosob, provelo dan s obzirom na spavanje, jelo i ostale aktivnosti. Svaki put kada smo preuzeli Antu od njega bio je veseo, zaigran, sit, pomno počišćen nakon malih nestašluka tijekom hranjenja i pijenja, presvučen i ukratko – pruženo mu je sve što mi roditelji priželjkujemo da ima dok nije uz nas. Nadamo se da će se, možda baš unutar ovoga vrtića, naći mjesto za takvog predanog mladog čovjeka koji je toliko posvećen svome zvanju.

Stoga Vam još jednom zahvaljujemo na svoj brizi i požrtvovnosti s kojom se posvećujete djeci.

Zahvalni roditelji,

Mislav i Marija Rubić
 07.12.2016.

From: Ivana Selnik
To: 
dv-tresnjevka@zg.t-com.hr 
Sent: Tuesday, December 06, 2016 10:05 AM
Subject: Pohvala za tete iz grupe "Sunce"Poštovana ravnateljice,

već duže vrijeme želim poslati pismo, ali jutrošnji događaj je konačno bio točka na "i".

Dakle tete Mija Šorša i Renata Kolarec Husak su nešto najbolje što se moglo dogoditi djeci iz grupe "Sunce".
Ne postoje riječi kojima mogu izraziti sreću i zadovoljstvo što njih dvije sudjeluju u odgoju mog  djeteta. 
Jutros je svako dijete u omariću dočekao poklončić od Sv.Nikole. Izraz na licu mog djeteta je bio neprocjenjiv, a ja samo što nisam izgrlila i izljubila tetu. 
Ali to nije samo danas....

Vidim kako je moj malac zadovoljan -  veselo ide u vrtić,  s veseljem priča o tetama (imamo doma i likove Legića koji se zovu Mia i Renata), ponekad neće ni doma iz vrtića.... 
Prošlogodišnja adaptacija je bila dugotrajna jer nikako nije uhvatio ritam odlaska u vrtić zbog čestih bolesti i hvala tetama na velikoj strpljivosti. Kad sam vidjela kako ga uzimaju u ruke, tješe i smiruju, odmah mi je srce bilo na mjestu i mirnije sam odlazila na posao. Kada sam dolazila po njega i vidjela mu osmijeh od uha do uha, znala sam da je uz pomoć teta na dobrom putu da prihvati ostanak u jaslicama... i evo od ove vrtičke godine niti jednom nije pustio suzu, nema pobune kad idemo u ujutro u vrtić, juri u sobu na igranje i doručak, doma nam priča i pjeva pjesmice, s veseljem prepričava dogodovštine iz vrtića.... Vidim na njemu da je zadovoljan i sretan!
Tete su uvijek tu za nas  kada imamo bilo kakvo pitanje, prepričavaju nam crtice iz djetetovog dana, savjetuju nam što možemo napraviti kada se pojadamo o "mukama po TT fazi" ili bilo kojoj drugoj situaciji s djetetom... 
Jako mi je drago da je teta Mia ostala i nadam se da će nam i teta Mia i teta Renata ostati do odlaska u školu. Obje tete su jako dobri pedagozi i  divne osobe. 
 Mislim da izjava teta kako smo mi svi jedna obitelj, dovoljno govori o tome na koji način pristupaju svom poslu i kako ga rade. 
 Neizmjerno im hvala što se s toliko ljubavi brinu za naše klince. Ne mogu opisati koliko mi to znači! 

Iako sam prvenstveno htjela pohvaliti naše tete, ne mogu zaobići niti tetu Mariju i tetu Anu iz grupe "Dupini". Njih smo bolje upoznali u vremenu kad su dežurstva, a i Dupini i Sunčeka su susjedi pa se puno druže svi skupa. Te su tete također ostavile na mene predivan dojam, pa ih nikako ne mogu izostaviti u pohvali.


Mama Ivana Selnik
 10.05.2016.

From:sabkuc
To:dv-tresnjevka@zg.t-com.hr ; vrtic.tresnjevka@zagreb.hr
Sent:Tuesday, May 10, 2016 1:25 PM
Subject: pohvala i zahvala
 
Želim pohvaliti tete Marinu Mihić i Snježanu Bekavac odgajateljice u grupi Pande, kojima nije bilo lako s našim sinom koji je prešao iz drugog vrtića i koji je pokazivao određenu nesigurnost i malu količinu suradnje s drugom djecom  a kojeg su tete s nemjerljivim strpljenjem, kao čarobnim štapićem pretvorile u dobrog umiljatog i društvenog dječaka u malo vremena. Da nije bilo toliko entuzijazma, angažiranosti i ljubavi prema djeci ne bi se uspješno adaptirao tako brzo i tako lako. Zahvalni smo zbog individualnog pristupa svakom roditelju, maksimalnoj suradnji i iskrenosti. Sa velikom srećom i povjerenjem ostavljamo svoju djecu u vrtiću Trešnjevka, i svakome bi preporučili Vaš vrtić, jer nije bilo situacije koja nije bila riješena stručno, u najboljem interesu djeteta i prije svega-ljudski u suradnji s roditeljima.

Zahvalni od srca,

Tata Nikola i mama SabinaFrom:sabkuc
To:Vanja Miloš ; vrtic.tresnjevka@zagreb.hr
Sent:Tuesday, May 10, 2016 2:20 PM
Subject: pohvala i zahvala
 
Ovim putem htjeli bi pohvaliti tete u grupi Pilići, Natašu Molnar i Bernardu Škornjak koje pokazuju bezgranično strpljenje sa cijelom grupom, iz koje naš sin često nauči nove pjesmice koje nam kod kuće veselo pjevuši, koje se zajedno s djecom sa zadovoljstvom umrljaju brašnom, ljepilom i bojama kako bi označile neki važan događaj. Naš sin s osmjehom na licu zna kako obilježiti Dan kruha, Božić, Uskrs ili Majčin dan i s ponosom nas uveseljava novim crtežom ili uratkom čiju temu su započele tete. Zahvaljujem i na strpljenju koje pokazuju u svakodnevnom presvlačenju našeg sina koji jako čvrsto spava nakon ručka i često se budi s  mokrim iznenađenjem.
Hvala na ljubaznosti, osmijehu i majčinskoj brizi. 
 
zahvalni roditelji

Tata Nikola i mama Sabina
 
15.01.2016.


Poštovana ravnateljice Redžepović,

imamo beskrajno more razloga zbog kojih bismo Vam trebali pisati, no ovaj Vam put nećemo pisati o strpljivoj adaptaciji s tetom Lidijom i Gogom na početku vrtića (više za mamu nego za dijete!), o osmjesima i zagrljajima teta na vratima svakoga jutra, ali i veselja djeteta koje ulazi k teti Gogi, Božici ili Ines s brzinskim poljupcem mami, o naučenim pjesmicama (na hrvatskom i engleskom!), o entuzijastičnim trenerima na sportu, o pripremljenim iznenađenjima za roditelje, crtežima i inovativnim spravama od kartona, o kreativnim i impresivnim predstavama s potpisom tete Božice, a mogli bismo toga nabrajati do unedogled... Pišemo Vam zbog našeg i Rubenovog oduševljenja ovogodišnjim zimovanjem. Osim što smo imali mala očekivanja (petogodišnjak koji se nije razdvajao od roditelja, bez baka-servisa i teta čuvalica) i spremnosti da već drugoga dana odvalimo do Ribniškog Pohorja po njega, mi smo se nakon sedam dana na vlastite oči uvjerili u složenost organizacije i zahtjevnost ovoga pothvata. Naravno da pohvaljujemo agenciju koja je organizirala put i školu skijanja i animaciju jer Ruben stalno o tome priča, ali ponajprije treba  skinuti kapu teti Božici. 24 sata na dan bez trunčice odmora, od dizanja dva puta noću (po djetetu), jutarnjih buđenja snenih okica i ohrabrivanja najmanjih kad im je teško, a da ne govorimo o većem poslu sa zabrinutim roditeljima na telefon, do izuvanja, obuvanja, posluživanja, špricanja i brisanja nosića, organizacije s odjećom (koja je sva došla kompletirana doma), poklona Šumske vile, zanimljivih igara popodne te snalažljive torte od palačinki za rođendan! Veliko hvala vrtiću, ali najviše teti Božici (iako joj nikad nećemo moći dovoljno zahvaliti) na hrabrosti da preuzme takvu odgovornost, na majčinskim zagrljajima i tješenju (ne samo djece!) i na tome što je Rubenu pružila nezaboravno iskustvo. Ne moramo ni reći da je dijete proskijalo, iako je to manje važno :)

Srdačan pozdrav!

zahvalni roditelji Ines i Dejan Carović
 Pismo roditelja - Grad mladih 2015

 


From: Lana Elakovic Presecki
To: dv-tresnjevka@zg.t-com.hr
Sent: Monday, June 15, 2015 4:39 PM
Subject: Zahvala
 
 
Poštovana gđo Redžepović,
htjela bih se zahvaliti Vama i cijelom timu dječjeg vrtića Trešnjevka na predivnoj godini dana koju su u skupini „Loptice“ provele naše tri curice Linda, Mirna i Marta.
Curice su se izvrsno adaptirale, a uz iznimno puno ljubavi i zahvaljujući predanom radu odgajateljica izrasle su u prave male samosvjesne osobe, na čemu smo beskrajno zahvalni.
Rezultat ogromnog truda i rada s djecom mogao se najbolje vidjeti na završnoj priredbi,  a mi roditelji vidimo ga svakodnevno J
Svjesni koliku ulogu u tome imaju teta Ana i teta Martina, zaista smo presretni što smo imali priliku upisati ih u Dječji vrtić Trešnjevka kod odgajateljica koje mogu služiti kao primjer vrhunskih pedagoga i predivne su osobe.
Još jednom najljepše hvala
Lana i Tomislav Presečki


 
From: Davor Bošnjak <Davor.Bosnjak@hep.hr>
To: Tatjana Vitas <tanjavitas@yahoo.com>
Sent: Thursday, May 14, 2015 10:11 PM
Subject: RE: prezentacija Uvod u energetiku za najmlađe

 
Draga teto Tanja,
 
Stvarno sam uživao danas u društvu ovih velikih potencijala i doživio još jednom vrtić kao pravo mjesto učenja i stvaranja. Baš sam sa suprugom pričao kako smo oboje primijetili dok smo čekali početak prezentacije, kako svatko u vrtić dolazi radostan i kako odmah kreće na radne zadatke, dok šećući pokraj nekih drugih vrtića u našem naselju na prvi pogled znamo uočiti djecu koja u parku vrtića kao da čekaju vrijeme kada će ići kući. Motivacija je uistinu nešto što se stječe u vrtiću, kao i radne navike, a ponajviše onaj osjećaj veselja kada dijete upornošću uspije nešto naučiti ili samostalno napraviti. Dok sam još i sam išao u vrtić, bila je aktualna knjiga: http://www.mozaik-knjiga.hr/knjige/sve-sto-trebam-znati-naucio-sam-u-vrticu, a mislim da je mnogo toga i danas aktualno, možda čak i više, da se dijete zna pripremiti za sve nemilosrdniju utrku s vremenom i u školi i u životu. Posebno je potrebno djetetu shvatiti da neke temeljne ljudske vrline poput poštenja i iskrenosti znaju u određenim trenucima biti predmetom ismijavanja, ali dugoročno uvijek pobjeđuju i da kvalitetan razgovor može riješiti i najteže probleme u životu.
Baš sam danas i s tetom Spomenkom pričao kako se neke crtice djetetu znaju ucrtati u pamćenje čak i trajnije od nekih drugih sličnih zgoda kasnije u školi, kada je ritam brži i kada dijete manje stigne razmišljati o takvim osnovama ljudskog djelovanja.
Da je teško s djecom, to se svakako slažem, ali se isto tako slažem da su i najbolji melem i doza nove energije za daljnje napore. U krajnjem slučaju od izuzetne su pomoći za jačanje kondicije, kako fizičke, tako i psihičke J.
 
U našem vrtiću mi se najviše sviđa taj timski duh koji se osjeti na svim razinama od trećeg kata sve do prizemlja i među svim zaposlenicima i među djecom. Čak sam nekoliko puta spomenuo takve uvjete i kod nas u HEP-u kada pokušavamo stvoriti pozitivističku radnu mikro-okolinu u našem malom timu (cca 20 ljudi), unatoč poteškoćama iz makro-okoline ostatka HEP grupe i drugih povezanih institucija.
 
U prilogu Vam šaljem današnju prezentaciju, koja je bogatija s linkovima od jučerašnje, a linkove možete pronaći na način da pokrenete View Show (F5) i kada prijeđete preko nekih od slika ili podcrtanih tekstova strelica miša postane ruka s kažiprstom. Jednostavno u ogromnom izboru materijala na ovu temu nisam stigao u samoj prezentaciji sistematičnije označavati pojedine linkove, već samo povezivati hrpu zanimljivih i relativno jednostavnih filmova i igara s određenim pojmovima spomenutim u prezentaciji. Čitava prezentacija je zamišljena da se može relativno brzo proći, a ukoliko netko želi iz nekog područja saznati više, onda postoje daljnje poveznice. Slažem se da su većini same djece neki detalji „preteški“ za razumjeti pa se upravo stoga zahvaljujem i vama tetama i roditeljima na objašnjavanju ukoliko će biti dodatnih pitanja. Ukoliko mi možemo pomoći na bilo koji način u HEP-u, vrlo rado ćemo to nastojati učiniti također.
Nerijetko puta spominjem i svojim pretpostavljenima da su situacije loše percepcije HEP-a u javnosti ponekada plod jednostavno nerazumijevanja holističke slike čime se HEP bavi i na koji način te je svaki zaposlenik dužan to objasniti barem u svojoj okolini (po onoj poznatoj: „Think globally, act locally“). Nešto slično poput promoviranja hrvatskog turizma koji kreće od svakog stanovnika Lijepe Naše i što stranci (djeca posebno) prepoznaju u našem duhu i životnoj energiji. A i danas smo više puta ponovili da je čitav život praktički jedno veliko kružno gibanje koje je Elton John prekrasno objasnio u Kralju Lavova pjesmom „Circle of Life“ i da sve stvari i sva živa bića treba razumjeti, od najmanjeg skakavca do najveće žirafe, kao i sve pojave u prirodi jer je sve to međusobno povezano u različitim oblicima.
 
Ukoliko će biti interesa i u drugim grupama, možemo odraditi slične prezentacije, a možda i neko drugo slično područje bude jednako zanimljivo. Primjerice na poslu imamo i iskusnog operativnog meteorologa s kojim možemo pripremiti predavanje na temu uvoda u meteorologiju za najmlađe.
Ako će biti želje za posjetu nekom od HEP-ovih objekata (neke elektrane primjerice ili dispečerskog centra) ili Fakultetu elektrotehnike i računarstva s brojnim laboratorijima iz područja energetike, i to možemo probati organizirati.
Jednom davno je jedan mudar čovjek rekao da stručnjak razumije svoje područje samo ako ga može objasniti 6-godišnjem djetetu, a osobno bih se usudio i spustiti ovu dobnu ljestvicu s obzirom na dinamiku informacija s kojom se djeca od najranije dobi obasipaju.
 
U svakom slučaju, hvala i Vama i teti Spomenki na fantastičnom i nesebičnom svakodnevnom zalaganju koji se uistinu prepoznaje u djeci i njihovoj volji da svaki dan otkrivaju nešto novo i upoznaju svijet oko sebe.
 
Lijepi pozdrav,
 
Davor Bošnjak
 


----- Original Message -----
Sent: Tuesday, June 10, 2014 11:03 AM
Subject: Čestitke
 
Poštovana ravnateljice, dragi svi zaposlenici vrtića Trešnjevka, želimo Vam zahvaliti na divnim dojmovima svih ovih godina kolliko je Maura provela u vrtiću. U te četiri godine, bilo je divno sretati zaposlenike koji su imali lijep odnos prema djeci, roditeljima i svojem poslu, i to svi; domar, spremačice, pedagoginja, tajnica vrtića,  ravnateljica, sve tete. Bilo bi mi žao nekog ispustiti u nabrajanu, ali zaista želim čestitati i Kreši i Renati, Vanji, a pogotovo Vesni i Romani, Jeleni i Božici koje su neposredno radile s Maurom. Toliko lijepih likovnih radova, igara, pjesama, recitacija, nastupa, i meni su divne uspomene, a sigurno još više znače  Mauri..  Mislim da je uprava vrtića organizirala dobre aktivnosti u rasponu od uvođenja sporta, pa do obuke u klizanju ili odlazaka na zimovanja...  Završna predstava koju su djeca iz grupe Zvjezdice izvela ove godine, te predstava koju su izvele grupe Zvjezdice i Mace prošle godine,  mogle bi biti izvedene primjerice,  na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku!  Uglavnom, vrtić je bio dovoljno poticajan da i dijete i roditelj uvide važnost druženja i prijateljstva ali i da dobiju mnogo novih informacija koje će djeci pomoći da prepoznaju što ih privlači i u čemu se žele dalje razvijati. Čestitamo! Maura i Suzana

 

31.05.2013. gđa Suzana Mrkobrada

Čestitam svim djelatnicima dječjeg vrtića u koji već godinama ide i Maura na prekrasnoj predstavi koju su upriličili u nedjelju 26. svibnja 2013. Stvarno "tete" izvuku čuda iz djece svojim strpljenjem i umijećem. Osim predstave, čestitamo i zahvaljujemo na cjelokupnom trudu proteklih naših zajedničkih godina otkad je Maura u vrtiću. Najljepše su one izložbe na hodniku, i to kako se puno radi s djecom na svim vidovima njihova izražavanja. Puno pozdrava od Maure, i pozdrav od njene mame.

Suzana Mrkobrada
20.06.2012. gđa Gordana Polak

Poštovana gđo. Lidija Redžepović,

mama sam Borne Polak koji je u skupini "Pjetlići". U ponedjeljak smo imali završnu svečanost i htjela bih uputiti pohvale odgajateljicama Maji i Jadranki. Sa tako malom djecom su napravile super svečanost, a i uopćenito njihovo ophoćenje sa djecom je iznad svake pohvale. Moje dijete sa takvom radošću dolazi i ostaje u vrtiću da je, prema iskustvima, nije za vjerovati. Nije bilo niti jednog dana kada moje dijete nije htjelo ostati. Čak i subotom bi htjelo ići u vrtić.

Zato molim da primite moju zahvalu i primite srdačne pozdrave,

Gordana Polak


© 2024 Vrtić Trešnjevka. Sva prava pridržana.